[vc_row][vc_column][vc_empty_space][ultimate_heading main_heading=”Welzijn van onze paarden” alignment=”left” main_heading_font_size=”desktop:24px;” main_heading_line_height=”desktop:34px;” sub_heading_line_height=”desktop:26px;” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” sub_heading_margin=”margin-bottom:30px;”]Paardenwelzijn

Er is de laatste jaren veel aandacht voor paardenwelzijn. Een goede zaak, want als manege-eigenaren zijn wij verantwoordelijk voor het welzijn en de gezondheid van onze dieren.
Bovendien kunnen wij zonder gezonde en vrolijke paarden en pony’s geen fijne paardrijlessen aanbieden.
Daarom zijn we heel zuinig op onze dieren. We doen er dan ook zoveel mogelijk aan om ervoor te zorgen dat onze paarden en pony’s lekker in hun vel zitten.

Keurmerk Als lid van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) wordt ons bedrijf goed in de gaten gehouden.
De FNRS stelt eisen aan de kwaliteit, veiligheid en het dierenwelzijn op paardenbedrijven. Iedere 2,5 jaar worden we gekeurd, waarbij er onder andere aandachtig gekeken wordt naar alles wat met het welzijn van onze dieren te maken heeft, zoals het voermanagement, stalklimaat, de gezondheidstoestand van de paarden, de mogelijkheden tot contact met andere paarden en (vrije) beweging.
Wij hebben vier van de vijf sterren en daar zijn we heel trots op.

Vrije beweging

Zonder ruiter kunnen bewegen is heel belangrijk voor paarden en pony’s.
Helaas is het niet mogelijk om onze dieren het hele jaar op de wei te houden.
Maar onze paarden en pony’s gaan wel dagelijks naar buiten, in de zomer staan ze in de wei in de winter mogen ze loslopen in de buitenrijbak.

Gezondheid

Voor alle paarden en pony’s zijn er goed passende zadels en hoofdstellen aanwezig. Daarnaast komt de hoefsmid maandelijks langs om de hoeven te controleren en bij te werken en als een paard medische zorg nodig heeft, schakelen we de veearts in. Regelmatig komt de tandarts langs voor controle.
Ook krijgen ze jaarlijks een enting tegen paardenziektes.
We vinden het belangrijk dat de dieren met plezier in de lessen lopen. Als dat niet meer zo is, gaan we op zoek naar een andere oplossing, bijvoorbeeld een nieuwe eigenaar.

Goede verzorging

Onze stallen zijn ruim, hebben genoeg frisse lucht en de paarden kunnen contact maken met elkaar.
De stallen hebben automatische drinkbakken en we voeren de paarden en pony’s regelmatig. Daarnaast worden de stallen elke dag uitgemest en voorzien van een lekker dikke laag vlas.

Lengte en gewicht

Bij het indelen van de lessen kijken we goed naar de lengte en het gewicht van de ruiter, om er zo voor te zorgen dat dit aansluit bij de bouw en conditie van het paard of de pony. Dat betekent dat ruiters met een gewicht van meer dan 100 kilo helaas niet toe kunnen staan.
Zij vormen een te grote belasting voor de ruggen van onze paarden.
Ben je iets te zwaar, maar wil je toch graag bij ons paardrijden? We helpen je graag met het bereiken van een ideaal gewicht. Om zeker te weten dat je gewicht aansluit bij de paarden en pony’s, vragen we onze ruiters twee keer per jaar om hun actuele gewicht door te geven.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][vc_single_image image=”2135″ img_size=”” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]